วันเวลาปัจจุบัน 19 เม.ย. 2024, 08:20  



เขตเวลา GMT + 7 ชั่วโมง


กฎการใช้บอร์ด


รวมกระทู้จากบอร์ดเก่า http://www.dhammajak.net/board/viewforum.php?f=19



กลับไปยังกระทู้  [ 4 โพสต์ ]    Bookmark and Share
เจ้าของ ข้อความ
โพสที่ยังไม่ได้อ่าน เมื่อ: 14 พ.ค. 2012, 18:21 
 
ภาพประจำตัวสมาชิก
ออฟไลน์
สมาชิก ระดับ 6
สมาชิก ระดับ 6
ลงทะเบียนเมื่อ: 10 ม.ค. 2008, 20:41
โพสต์: 448

ที่อยู่: bangkok, Thailand

 ข้อมูลส่วนตัว




meat_1423513c.jpg
meat_1423513c.jpg [ 73.31 KiB | เปิดดู 5659 ครั้ง ]
โรคเบาหวาน สาเหตุ ต้นเหตุ ของการเกิดโรค มีข้อมูลบ่งชี้ ว่า มาจาก
เนื้อสัตว์ ข้อมูลที่มีการศึกษา วิจัยทางการแพทย์ ล่าสุด จาก ผู้ป่วยโรคเบาหวานเรื้อรัง
กว่า 1 ล้าน คน ๆ เป็นเวลากว่า 7 ปี

*****************************

A Diabetes Link to Meat
Research > Science

by Jonathan Shaw
January-February 2012

Extra Read more about Harvard’s “Healthy Eating Plate.”
Keywords
diabetes, epidemiology, Frank Hu, iron, nitrites, red meat consumption

Red-meat consumption is already linked to higher levels of colorectal cancer and cardiovascular disease (atherosclerosis, heart disease, and stroke). Now researchers from Harvard School of Public Health (HSPH) have added an increased risk of type 2 (adult onset) diabetes to that list. The incurable illness occurs when the body’s ability to control blood glucose levels by means of insulin secretion becomes impaired, either because of “insulin resistance” (when insulin fails to trigger effective glucose uptake by muscle or other tissues), or because production of insulin by beta cells in the pancreas declines.

The HSPH investigators, led by professor of epidemiology Frank Hu and research fellow An Pan, analyzed data from three longitudinal studies of male and female healthcare professionals who were followed for 14 to 28 years. After adjusting for other risk factors, the researchers found that a daily serving of red meat no larger than a deck of cards increased the risk of adult-onset diabetes by 19 percent. Processed red meat proved much worse: a daily serving half that size—one hot dog, or two slices of bacon, for example—was associated with a 51 percent increase in risk. (The average 10-year risk of getting diabetes for U.S. adults is around 10 percent.)

Why is red meat harmful? “Saturated fat, which can lead to cardiovascular disease, is really just the beginning of the story,” explains Hu. Even though it is “difficult to pinpoint one compound or ingredient” as mechanistically linked to diabetes risk, three components of red meat—sodium, nitrites, and iron—are probably involved. Sodium is well known to increase blood pressure, but it also causes insulin resistance; nitrites and nitrates have also been shown to increase insulin resistance and to impair the function of the pancreatic beta cells. Iron, although an essential mineral, can cause beta-cell damage in individuals with hereditary hemochromatosis (a disorder in which the gastrointestinal tract absorbs too much iron), and heme iron—the readily absorbable type found in meat—at high levels can lead to oxidative stress (and cell damage) and systemic, chronic inflammation in some people.

The study found that substituting other foods—such as whole grains, nuts, low-fat dairy, fish, and poultry (listed in order of effectiveness)—for meat substantially lowered diabetes risk. (Beans were not part of the study because consumption levels are so low, but Hu says that the benefits would likely be similar to consumption of other plant-based foods.) The findings of the group, which included Stare professor of nutrition Walter Willett and Brigham professor of women’s health JoAnn Manson, agree with the advice presented in a “Healthy Eating Plate” (HSPH’s answer to the U.S. government’s MyPlate dietary guidance), on which meat and dairy products are not even represented visually. The Healthy Eating Plate emphasizes vegetables, fruits, whole grains, and healthy proteins such as those listed in Hu’s study; recommends avoiding processed meats entirely; and shows a glass of water, rather than a glass of milk, beside the plate. “We don’t need to remove red meat from the diet entirely,” says Hu. “Americans just need to move meat from the center of the plate to the side of the plate


แก้ไขล่าสุดโดย muntana เมื่อ 25 ก.ย. 2021, 13:41, แก้ไขแล้ว 1 ครั้ง
โพสที่ยังไม่ได้อ่าน เมื่อ: 24 ต.ค. 2012, 13:15 
 
ภาพประจำตัวสมาชิก
ออฟไลน์
สมาชิก ระดับ 6
สมาชิก ระดับ 6
ลงทะเบียนเมื่อ: 10 ม.ค. 2008, 20:41
โพสต์: 448

ที่อยู่: bangkok, Thailand

 ข้อมูลส่วนตัว




Clip_29.jpg
Clip_29.jpg [ 97 KiB | เปิดดู 5398 ครั้ง ]
รายละเอียดยืนยันจาก เวป มหาวิทยาลัยแพทย์ ฮาวาด์ สหรัฐ


http://harvardmagazine.com/2012/01/a-di ... nk-to-meat
โพสที่ยังไม่ได้อ่าน เมื่อ: 25 ต.ค. 2012, 09:32 
 
ภาพประจำตัวสมาชิก
ออฟไลน์
สมาชิก ระดับ 6
สมาชิก ระดับ 6
ลงทะเบียนเมื่อ: 10 ม.ค. 2008, 20:41
โพสต์: 448

ที่อยู่: bangkok, Thailand

 ข้อมูลส่วนตัว




Clip.jpg
Clip.jpg [ 125.37 KiB | เปิดดู 5384 ครั้ง ]
ทีมนักวิจัย และ คณะแพทย์ที่มีชื่อเสียง ของสหรัฐอเมริกา ได้เปิดเผย หลังมี
ค้นคว้าวิจัย เก็บสถิติจาก ผู้ป่วยโรคเบาหวาน นับ ล้าน ๆ คน เป็นเวลาหลายปี ๆ

ได้ยืนยันแน่ชัด เนื้อสัตว์ และ เลือดสัตว์ หนึ่งในสาเหตุของการเจ็บป่วย โรคเบาหวาน
เรื้อรัง

ดุได้เวป เวป


http://www.scientificamerican.com/artic ... -diabtetes
โพสที่ยังไม่ได้อ่าน เมื่อ: 25 ต.ค. 2012, 09:41 
 
ภาพประจำตัวสมาชิก
ออฟไลน์
สมาชิก ระดับ 6
สมาชิก ระดับ 6
ลงทะเบียนเมื่อ: 10 ม.ค. 2008, 20:41
โพสต์: 448

ที่อยู่: bangkok, Thailand

 ข้อมูลส่วนตัว




Clip_2.jpg
Clip_2.jpg [ 112.36 KiB | เปิดดู 5384 ครั้ง ]
หลักฐานงานวิจัยเรื่อง เนื้อสัตว์ เกี่ยวข้องกับการเจ็บป่วย โรคเบาหวาน

ยิ่งบริโภคมาก ยิ่งเพิ่มความเสี่ยงต่อการเจ็บป่วย โรคเบาหวานเรื้อรัง

หาอ่านรายละเอียด จาก เวปข้างล่าง

http://www.medicalobserver.com.au/news/ ... betes-risk
แสดงโพสต์จาก:  เรียงตาม  
กลับไปยังกระทู้  [ 4 โพสต์ ] 

เขตเวลา GMT + 7 ชั่วโมง


 ผู้ใช้งานขณะนี้

กำลังดูบอร์ดนี้: ไม่มีสมาชิก และ บุคคลทั่วไป 12 ท่าน


ท่าน ไม่สามารถ โพสต์กระทู้ในบอร์ดนี้ได้
ท่าน ไม่สามารถ ตอบกระทู้ในบอร์ดนี้ได้
ท่าน ไม่สามารถ แก้ไขโพสต์ของท่านในบอร์ดนี้ได้
ท่าน ไม่สามารถ ลบโพสต์ของท่านในบอร์ดนี้ได้
ท่าน ไม่สามารถ แนบไฟล์ในบอร์ดนี้ได้

ค้นหาสำหรับ:
ไปที่:  
Google
ทั่วไป เว็บธรรมจักร